Close

Voelen heeft mijn leven veranderd

Al van kleins af aan heb ik onrust en spanning in mijn lichaam. Iets waar ik me toen niet bewust van was. Het was namelijk een vertrouwd gevoel, waarvan ik dacht dat dit bij mij hoorde. Ik was gevoelig, te gevoelig dacht ik. Ondanks dat ik positief in het leven stond en vrolijk was, gaf dit iedere dag ook een strijd. 

Ik leerde met dit gevoel te leven en bouwde daarmee een leuk leven op. Ik onderdrukte de spanning en paste me aan. Totdat deze jarenlange druk en chronische spanning zijn tol begon te eisen. En ik op mijn dertigste volledig ziek en geïsoleerd thuis kwam te zitten. 

"Eindelijk ervoer ik rust en ontspanning in mezelf. Waarmee het leven zoveel makkelijker werd."
Diep gevoel van veiligheid en rust

De weg terug naar mijn lichaam heeft mij veel gebracht. Ik werd me bewust hoe gespannen en alert ik altijd was. En ontdekte manieren om deze spanning te reguleren, waardoor er letterlijk een last van mij af viel! Eindelijk ervoer ik rust en ontspanning in mezelf, waarmee het leven zoveel makkelijker werd! Het contact met mijn lichaam bracht mij dichter bij mijzelf, mijn behoeftes en grenzen. Klachten zoals vermoeidheid, gevoeligheid voor prikkels en spanning namen af. Het besef dat dit kán, geeft mij een enorme drive om ook anderen daarmee kennis te laten maken. Zodat ook jij kan voelen hoe licht en ontspannen het leven kan zijn.

Missie

Mijn missie is om meer bekendheid te geven aan een brede kijk op gezondheid, waar bij lichaam en geest als een geheel wordt gezien. Daarmee worden klachten die nu vaak onverklaarbaar zijn, verklaarbaar en begrijpelijk. En ontstaan er mogelijkheden voor behandeling en herstel.

Visie

Ik ben er van overtuigd dat het voelen van ons lichaam en emoties essentieel is om gezond en veerkrachtig te blijven. Deze signalen zie ik als een innerlijk kompas die de richting wijst in wat de mens nodig heeft. Het herstellen en versterken van dit contact zorgt dat mensen evenwichtiger, vitaler en met meer verbinding in het leven staan. 

Achtergrond

Met mijn achtergrond als maatschappelijk werker heb ik een kleine tien jaar als begeleider in het bescherm wonen gewerkt (GGZ).

Begin 2021 heb ik mijn eigen praktijk gestart, vanuit de verdieping als therapeut en mijn eigen ervaring met herstel. Naast deze begeleiding, ben ik bij het ATMA instituut assistent mentor van de groep Lichaamsgerichte Coaching en Trauma Therapie Basics. En geef ik supervisie bij het ATMA instituut.

Opleidingen en cursussen
 • Trauma Therapie Advance – In opleiding
  ATMA instituut – Amersfoort 
 • Trauma Therapie Basics (Post- HBO)
  ATMA instituut – Amersfoort 
 • Lichaamsgerichte coaching (Post-HBO)
  ATMA instituut – Amersfoort
 • Holistisch en Reiki Therapeut (HBO)
  3 jarige opleiding Helios instituut – Heerde
 • Reiki I en II    
  Reiki master Arianne Groeneveld   
 • Social Work (HBO)
  Hogeschool van Utrecht, Amersfoort

Andere kijk op prikkelverwerking

Vaak wordt gedacht dat je moet leren leven” met je klachten. Dat het “erbij” hoort. Of dat een energiegebrek of de overweldiging bij jou past.  Veel coaches en therapeuten ondersteunen jou om te leren leven mét je klachten.
 
Ik weet dat het anders kan. Door het versterken van het contact met je lichaam, kan je een diepere rust in je lijf herstellen. Waardoor alertheid zakt, je lichaam veerkrachtiger met prikkels omgaat en vermoeidheid afneemt. Het is geen snelle oplossing en vraagt aandacht en veel oefening. Vanuit mijn praktijk biedt ik een breed aanbod, om jou te ondersteunen bij wat jij nu in jouw proces staat. 

Marlous achter de schermen

Samen met mijn vriend woon ik al ruim vijf jaar met veel plezier in Hoogland. Ik breng graag tijd door met mijn familie, vrienden en bekenden. En houd van koken, lekker eten, tuinieren en ben een enorme muziekliefhebber. Zeker tijdens de periode dat ik ziek thuis zat, merkte ik dat de verbinding met mensen en de natuur voor mij het meest waardevolle is in het leven.

Ik ben liefhebber van...
 • Ik ben ontzettend nieuwsgierig in de mens en lees veel boeken over onze psyché en gezondheid. Dus je kan me gerust om een lees tip vragen!
 • Ik houd erg van muziek en bezoek graag een concert. Meestal geen grote concerten, maar intieme optredens van blues, flamenco en tangomuziek. 
 • Mijn liefde voor de tango is ontstaan toen ik een aantal maanden in Zuid Amerika aan het reizen was en een tijd in Buenos Aires verbleef. 
 • Ik vind Rock and Roll ook te gek en heb lang gedroomd dat ik in de jaren ’50 was geboren. En ieder weekend samen met vrienden kon ‘swingen’ op deze muziek.
 • In mijn huis kan je veel verschillende edelstenen vinden. Deze liefde voor stenen heb ik door gekregen van mijn oma.

Wil jij je minder vaak overprikkeld voelen?

 • Voel jij je regelmatig overprikkeld? Zit jij daardoor aan het einde van de dag uitgeblust op de bank? Of reageert jouw lijf op specifieke prikkels waardoor jij je snel overweldigd voelt? 
 • Herken je dat je vaak “aan” staat? Of vaak wisselt tussen ‘aan” en “uit” staan? 
 • Lever je veel vrije momenten in om bij te komen? Waardoor er weinig tijd overblijft voor dingen waar jij blij van wordt. 

Ben je benieuwd wat het herstellen van het contact met je lichaam jou kan brengen? Neem contact op met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin je concrete tips krijgt om mee aan de slag te gaan. 

Maak een afspraak

Volg mij

Facebook
LinkedIn
Instagram